Hramul Parohiei vrâncene Vulturu de Sus

În ziua de prăznuire a Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, joi, 07 ianuarie 2016, biserica Parohiei vrâncene Vulturu de Sus a îmbrăcat haine de sărbătoare, după cum ne-a precizat Dragoş Olteanu.

Cu prilejul hramului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. În continuare, s-a săvârşit o slujbă de pomenire pentru ctitorii locaşului de cult, dar şi pentru vrednicul de pomenire Arhiepiscop Epifanie Norocel, trecut la cele veşnice pe 7 ianuarie 2013. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul.

La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a primit din partea parohiei o icoană cu Sfântul Proroc Ioan Botezătorul.

Biserica Parohiei Vulturu de Sus a fost ridicată în perioada 1864-1868. Cutremurele din anii 1977 şi 1986 au afectat grav locaşul de rugăciune, fiind realizate importante lucrări de consolidare şi restaurare, prin strădania preotului paroh, Eugen Ciorăscu, şi cu sprijinul enoriaşilor.

În timpul inundaţiilor din iulie 2005, biserica şi trapeza au fost adăpost pentru sinistraţii din Vadu-Roşca, Năneşti, Măicăneşti şi Râmniceni. Alături de Crucea Roşie Vrancea şi armată, mulţi credincioşi din parohie şi alţi voluntari au pregătit mâncare pentru sinistraţi.

Începând cu 1 mai 2007, trapeza a fost transformată în cantină socială, unde iau masa (mâncare caldă), sâmbăta şi duminica, aproximativ 100 de copii, alături de alţi oameni necăjiţi. Cu ajutorul unor voluntari, este dusă mâncare bătrânilor neputincioşi sau bolnavi la pat.

Comentarii Facebook


Știri recente