Hramul parohiei sucevene Sfânta Cruce

În a treia Duminică din Postul Mare, a Sfintei Cruci (03 aprilie 2016), Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Sfânta Cruce, situată în cartierul Obcini din Municipiul Suceava. În această duminică lăcaşul de cult sucevean şi-a serbat hramul.

„Credincioşii din municipiul Suceava şi din alte parohii ale oraşului, l-au întâmpinat cu multă dragoste pe Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor care a oficiat Sfânta Liturghie în ziua de hram a Bisericii Sfânta Cruce, situată în cartierul Obcini din municipiu. Sfânta Liturghie a fost oficiată în interiorul bisericii mari, plină până la refuz de închinători”, a precizat Doina Ciobanu din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

În cadrul slujbei a fost sfinţită şi noua icoană a parohiei reprezentând pe Maica Domnului – Prodromiţa.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen a vorbit despre importantă deosebită a Sfintei Cruci în viaţă şi mântuirea noastră.

Făcând referire la duminica a III-a din Postul Mare, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat faptul că „această sărbătoare este un popas de întărire duhovnicească pentru a continua mai departe nevoinţele duhovniceşti – calea sfântă a Postului Mare”.

„Sfânta Cruce este altar pe care s-a jertfit Mântuitorul Iisus Hristos”, a mai spus Înaltpreasfinţia Sa arătând că Dumnezeu i-a dat putere Sfintei Cruci după cum auzim în cântările de la Sfântul Maslu în care este numită „armă asupra diavolului”. Sfânta Cruce este armă prin care biruim orice gând rău, a mărturisit ierarhul.
***
Parohia Sf. Cruce din cartierul sucevean Obcini îşi are începuturile în anii 1993-1994, în această perioadă fiind ridicată capela parohiei. Lucrările de construcţie la biserica mare au început în anul 1999.

Comentarii Facebook


Știri recente