Hramul Parohiei „Sfântul Apostol Toma” din Piteşti

În duminica a doua după Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic al Argeşului şi Muscelului a oficiat Sfânta Liturghie la Parohia Sfântul Apostol Toma, din municipiul Pitești, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Potrivit eparhiaargesului.ro, Înaltpreasfinția Sa în cuvântul de învățătură rostit a menționat că, fiind sub har, precum Apostolii, cutezăm a spune că starea noastră e mult mai fericită decât a fost cea a drepţilor Vechiului Legământ. Aceia au crezut în Răscumpărătorul Care avea să vină: noi credem în Cel ce a venit şi a săvârşit răscumpărarea. Acelora le-au fost făgăduite darurile harice: noi am primit din belşug darurile, le avem în mâini, ne folosim de ele după voia noastră.

De asemenea, Chiriarhul a mulțumit credincioșilor pentru dragostea care o au față de biserica parohială, în perioada aceasta de finalizare a lucrărilor de construire, îndemnând ca și pe viitor, să aibă în grijă permanentă Sfânta Biserică, ce astăzi și-a sărbătorit hramul, pe Sfântul Apostol Toma.

Comentarii Facebook


Știri recente