Hramul Parohiei „Sfântă Muceniță Ecaterina” din Fuenlabrada

Hramul Parohiei Sfântă Muceniță Ecaterina din Fuenlabrada a fost sărbătorit cu anticipație sâmbătă, 21 noiembrie 2015. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului și de Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Noul locaș de cult parohial, proaspăt împodobit cu icoane și dotat cu cele necesare desfășurării cultului divin public, a fost binecuvântat prin rugăciunea soborului de arhierei și a slujitorilor prezenți, pereții interiori fiind unși cu untdelemn sfințit și stropiți cu agheasmă.

În cuvântul de învățătură, rostit după citirea Sfintei Evanghelii, Mitropolitul Ardealului a explicat înțelesurile sărbătorii Intrării în Biserică a Maicii Domnului, subliniind valoarea inestimabilă a cultului pe care Biserica Ortodoxă îl dedică Maicii Sfinte, dar și rolul ei în viața familiei creștine contemporane.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Emanuel Ilie Cojocaru a fost hirotonit preot.

Pentru osteneala și eforturile depuse în slujirea pastoral-misionară, Preacucernicul părinte paroh Vasile Alexa a fost hirotesit iconom, cu drept de a purta brâu roșu, iar membrii Consiliului și Comitetului Parohial au primit Diplome de Recunoștință.

Îndrumați de prof. Mirela Ciumpoaie, copiii de la Școala Parohială au interpretat un buchet de colinde și piese patriotice, dar și o scenetă cu caracter istoric, dedicată Zilei Naționale a României.

Credincioșii prezenți au fost miruiți și au primit din partea ierarhilor câte o iconiță, închinându-se apoi și la racla cu moaștele Sfintei Ecaterina, adusă special pentru acest eveniment din Parohia Mejorada del Campo.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…