Hramul Parohiei „Sfânta Filofteia” din Galați

Biserica „Sfânta Filofteia” din Galați și-a sărbătorit astăzi, 7 decembrie, ocrotitoarea. La sărbătoarea parohiei a fost prezent și Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

„Mântuitorul în Evanghelie arată că toți cei care o urmează pe Sfânta Filofteia îl urmează pe El, Cel care S-a făcut pentru noi Sărac ca să ne îmbogățească spiritual și când ne îmbogățește spiritual atunci și viața noastă omenească este o viață îndestulată. Dăm slavă lui Dumnezeu pentru lucrarea minunată a Parohiei ‘Sfânta Filofteia’, poarta dinspre Muntenia la intrare în Municipiul Galați”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Casian, după cum informează TRINITAS TV.

La finalul Sfintei Liturghii, s-a săvârșit o slujbă de pomenire pentru ctitorii și binefăcătorii sfântului lăcaș, adormiți în Domnul. Credincioșii prezenți la eveniment au primit iconițe cu Sfânta Muceniță Filofteia, precum și porții de hrană și s-au oferit un număr de 250 de pachete cu alimente pentru familiile sărace ale parohiei, informează Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Piatra de temelie a sfântul lăcaș a fost așezată în anul 1998, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos și purtarea de grijă a părintelui Ioan Graur, altarul bisericii fiind sfințit în anul 2009 la hramul Sfintei Filofteia.

Comentarii Facebook


Știri recente