Hramul Parohiei „Sf. Nicolae” din Woodside, New York

Credincioșii Parohiei ortodoxe româneşti Sfântul Nicolae din Woodside, New York, Statele Unite ale Americii au prăznuit duminică, 06 decembrie 2015, hramul Bisericii, după cum ne-a precizat Alexandru Popovici.

Sărbătoarea a început în seara zilei de 05 decembrie când, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Arhiepiscopul celor două Americi, au fost aduse spre închinare Moaștele Sfântului Calinic de la Cernica și ale Sfântului Ioan Maximovici. Tot atunci, un sobor de 10 preoți, în frunte cu Înaltpreasfinția Sa, a săvârșit Taina Sfântului Maslu. Programul liturgic a continuat a doua zi cu săvârșirea Utreniei și a Sfintei Liturghii Arhierești, la care au participat Pr. Paroh Marius Dumitrescu, Protos. Vincențiu Temirov de la Mănăstirea Sfântul Dimitrie cel Nou din Middletown, New York și Fr. Chad Hatfield, Cancelarul Facultății de Teologie Ortodoxă Sfântul Vladimir din New York. După Sfânta Liturghie a fost săvârșită slujba parastasului pentru ctitorii și binefăcătorii sfântului locaș adormiți întru Domnul.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Nicolae a evocat personalitatea Sfântului Nicolae și slujirea acestuia în Biserică. Chiar dacă s-a născut într-o familie bogată, Sfântul Nicolae a ales să slujească Biserica lui Hristos, donând toată averea sa săracilor. Prin blândețea, bunătatea și smerenia sa, Sfântul Nicolae este un exemplu pentru fiecare creștin. Înaltpreasfințitul Părinte a istorisit apoi viețile Sfinților Calinic de la Cernica și Ioan Maximovici, ale căror moaște s-au aflat spre închinare în biserică.

Înaltpreasfinția Sa i-a mulțumit Părintelui Chad Hatfield pentru participarea la Hramul Bisericii, dar și pentru sprijinul acordat studenților români ai Arhiepiscopiei de la Facultatea Sfântul Vladimir, oferindu-i acestuia Monografia Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi. Pr. Chad a oferit Înaltpreasfinției Sale mai multe cărți teologice publicate de către editura Facultății Sfântul Vladimir, mulțumindu-i pentru invitație, dar și pentru colaborarea dintre Arhiepiscopia Ortodoxă Română din cele două Americi și așezământul teologic Sfântul Vladimir.

Pr. Paroh Marius Dumitrescu a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte pentru prezența în mijlocul credincioșilor, oferindu-i din partea comunității o icoană cu Sfântul Ierarh Nicolae. Înaltpreasfinția Sa a mulțumit credincioșilor pentru participarea în număr atât de mare la sărbătorirea ocrotitorului Bisericii românești din New York.

Credincioșii prezenți au participat apoi la o agapă frățească și la un program artistic organizat de către Școala Duminicală. Sărbătoarea s-a încheiat cu un concert de colinde susținut de către corul Parohiei.

Comentarii Facebook


Știri recente