Hramul parohiei ortodoxe din Mostoles

Duminica a doua după Rusalii a fost un moment de sărbătoare pentru credincioșii parohiei ortodoxe ”Sfinții români” din Mostoles. În această zi, 14 iunie 2015, cu ocazia hramului, aceștia l-au avut în mijlocul lor pe Preasfințitul Părinte Episcop Timotei al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei.

Înainte de a începe Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a binecuvântat locașul de cult și icoanele cu care acesta a fost împodobit. A urmat Sfânta Liturghie, săvârșită de Preasfințitul Timotei, care i-a avut alături pe Părintele paroh Marius Picu, Protoiereu al Comunității de Madrid, și pe tatăl dânsului, Părintele Octavian Picu, potrivit episcopiaspanieiportugaliei.es.

Preasfințitul Timotei a ținut un cuvânt de învățătură în care a subliniat faptul că în această Duminică îi prăznuim pe toți sfinții români știuți, și mai ales neștiuți. Îi cinstim astfel, pe toți sfinții pentru că ei se roagă pentru noi, mijlocesc pentru noi. Trebuie să fim următori Apostolilor și Sfinților, deoarece aceștia au lăsat totul pentru a-L urma pe Mântuitorul Iisus Hristos, care are grijă întotdeauna de cel ce-și pune nădejdea în El. Este necesar să căutăm dreptatea lui Dumnezeu, comuniunea de dragoste și iubire cu El, și astfel să ne găsim odihna în Dumnezeu și să dobândim sfințenia.

Comentarii Facebook


Știri recente