Hramul Parohiei din Șimand, Protopopiatul Arad

Duminica întîia după Rusalii, „a Tuturor Sfinților”, credincioșii parohiei Șimand, protopopiatul Arad au prăznuit hramul bisericii „Nașterea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul”, informează episcopiaaradului.ro.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, urmată de o slujbă de mulțumire pentru toate binefacerile revărsate peste fii acestei parohi, credincioșii au luat parte la o agapă oferită de membrii consiliului și comitetului parohial, cu sprijinul unor sponsori. Tot cu acest prilej, din colecta făcută prin cutia milei, au fost ajutate 40 de familii nevoiașe, cu pachete constând în alimente de bază.

Bucuria duhovnicească pe care au împărtășit-o credincioșii cu acest prilej a fost mai deplină în după-amiaza zilei, datorită prezenței Înalt Preasfințitului Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, care a luat parte la întrunirea preoților din cadrul Cercului pastoral-misionar Chișineu Criș. Înalt Preasfinția Sa a luat parte la Taina Sfântului Maslu, săvârșită cu acest prilej pentru credincioșii din Șimand dar și pentru cei sosiți din parohiile învecinate.

În cuvântul de învățătură rostit în cadrul Sfintei Taine, Înalt Preasfinția Sa a subliniat locul sfinților în Biserică precum și importanța cinstirii și a evlaviei pe care o arată credincioșii față de acești și pururea rugători înaintea tronului lui Dumnezeu pentru întreaga lume. Comuniunea cu sfinții îndeamnă la apropierea credincioșilor în Biserică, arătând că: „la săvârșirea Sfintei Liturghii, cu prilejul praznicului Nașterii Sfântului prooroc Ioan Botezătorul, hramul vechii catedrale a cetății de reședință, a Aradului, suntem încredințați că ne vom ruga împreună în toate parohiile care poartă acest hram și cu întreaga Biserică”.

Referindu-se la sfinții români, a căror pomenire urmează a se face în duminica următoare, Înalt Preasfinția Sa a amintit și de cei doi eroi martiri pentru care s-a făcut nu demult slujbă de pomenire la monumentul din curtea bisericii, preoții Cornel Popescu și Cornel Leucuța, slujitori ai altarului bisericii din Șimand.

În final, Înalt Preasfințitul Părinte Arhiepiscop a adresat tuturor arhierești binecuvântări, îndeosebi studenților și elevilor aflați la sfârșitul anului de învățământ.

Părintele Gabriel Gosta a mulțumit în numele tuturor pentru bucuria duhovnicească pe care a adus-o în inimile celor prezenți poposirea Înalt Preasfinției Sale în mijlocul credincioșilor, încredințându-l de toată dragostea și supunerea lor fiască și dorindu-i mulți ani întru păstorirea credincioșilor din întreaga eparhie sub toiagul blândeții Sale.

Comentarii Facebook


Știri recente

„Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam câștigătorilor concursului catehetic din Arhiepiscopia Bucureștilor

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic din Arhiepiscopia Bucureștilor. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la…