Hramul Parohiei Caporal Alexa din Arad

Duminică, 10 noiembrie, credincioșii parohiei ortodoxe „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Caporal Alexa au sărbătorit cea de-a 222 aniversare de la ridicarea bisericii din sat. Evenimentul are loc în preajma sărbătorii Sfinților Arhangheli, ocrotitorii acestei biserici. În ziua hramului, credincioșii au venit cu mic, cu mare la Sfânta Liturghie ca să-I mulțumească lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra satului lor, dar și să înalțe rugăciuni pentru dobândirea milei Sale și de acum înainte. Credincioșii s-au reîntâlnit după-amiază la biserică, unde au primit și ei tămăduire trupească și sufletească prin Sfânta Taină a Maslului. Sfânta Taină a fost săvârșită de nouă preoți. Răspunsurile la Sfânta Liturghie și la Sfântul Maslu au fost date de Corala „Sfinții Arhangheli” a parohiei, condusă și pregătită de dirijorul prof. Pavel Grecu, informează „Ziarul Lumina”.

Pentru cea de-a cincea ediție a „Sărbătorii Îngerilor”, hramul bisericii, Corul de copii „Îngerașii”, condus de preotul paroh Gabriel C. Mariș, consilier social al Arhiepiscopiei Aradului, au oferit celor prezenți un buchet de 10 cântece „angelice”. La finalul programului, preotul paroh a adus cuvinte de mulțumire tuturor pentru prezență și celor care au contribuit la buna desfășurare a hramului. Apoi, parohul a înmânat diplome de mulțumire pentru participare la sărbătoarea satului și un simbol al ediției hramului coralelor „Îngerașii” și „Sfinții Arhangheli” ale parohiei, dar și lui Daniel Tomuța, primarul orașului Sântana, care a fost alături de enoriași, din toate punctele de vedere, la această sărbătoare a lor.

După Sfântul Maslu, soborul și distinșii „goști” (cum se spune în sat oaspeților) s-au întâlnit la Centrul cultural pastoral „Sfântul Ioan Rusul” din parohie, unde a avut loc întâlnirea lunii noiembrie a Cercului pastoral-misionar Sântana. La această întâlnire, preotul paroh a susținut referatul „Tineri pentru Biserică și Biserica pentru tineri”.

Comentarii Facebook


Știri recente