Hramul Parohiei Cadiz, Spania

În prima Duminică din Postul Nașterii Domnului, 15 noiembrie 2015, Preasfințitul Părinte Episcop Timotei al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei a săvârșit, cu ocazia hramului, Sfânta Liturghie arhierească în parohia Sfântul Paisie de la Neamț, din Cadiz (Spania), având alături pe Părintele Protoiereu Ioan Poștoi din Sevilla și pe Părintele paroh Gheorghe Baciu.

În cuvântul de învățătură rostit, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți despre viața Sfântului Paisie de la Neamț și despre învățătura acestuia cu privire la rugăciunea inimii, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.

„Rugăciunea pe care o spunem cu buzele trebuie să o urcăm în minte ca să înțelegem fiecare cuvânt al rugăciunii și din minte să coborâm rugăciunea în inimă. De ce trebuie coborâtă în inimă? Pentru că inima e cămara în care strângem tot, în vistieria inimii sunt toate. Un alt motiv pentru care trebuie să coborâm rugăciunea în inimă este acela că mintea/rațiunea este limitată, putem să înțelegem anumite lucruri, dar până într-un punct, dar cu inima trăim și înțelegem lucruri pe care nu le pătrundem cu mintea, după cum ne spune și Blaise Pascal: «inima are rațiuni despre care mintea nu știe nimic»”, a subliniat Ierarhul.

Comentarii Facebook


Știri recente