Hramul Paraclisului „Sfântul Grigore Palama” din Chişinău

În a doua Duminică a Postului Mare, a Sfântului Grigorie Palama (27 martie 2016), Înaltpreasfinţitul Petru, Mitropolitul Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Paraclisul „Sfântul Grigore Palama” din oraşul Chişinău, care şi-a sărbătorit ocrotitorul.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinţitul Părinte Petru a oficiat un Te Deum ca mulţumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu asupra comunităţii „Sfântul Ierarh Grigore Palama”, asupra părintelui paroh şi a familiei acestuia, şi pentru sănătatea ctitorilor şi binefăcătorilor sfântului locaş, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Apoi, Înaltpreasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură în care a explicat învăţăturile textului evanghelic citit la Sfânta Liturghie despre vindecarea slăbănogului din Capernaum. Totodată, Mitropolitul Basarabiei a menţionat că, alături de rugăciune, din viaţa bunului creştin nu trebuie să lipsească faptele iubirii de aproapele, fără de care omul cu greu se va mântui. Îndemnul Înaltpreasfinţiei Sale a fost ca trecerea Postului Mare să fie însoţită de cât mai multe fapte de iubire a aproapelui.

Mitropolitul Basarabiei a remarcat activitatea pastoral-misionară şi socială a părintelui Nicolae Creţu, urându-i multă sănătate şi realizări frumoase împreună cu păstoriţii săi. Părintele Nicolae a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Petru pentru vizită şi binecuvântarea arhierească, şi l-a invitat pe Mitropolitul Basarabiei să mai vină în mijlocul comunităţii „Sfântul Ierarh Grigore Palama” şi cu alte ocazii.

03

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente