Hramul Paraclisului patriarhal Sfântul Grigorie Luminătorul

Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a oficiat astăzi, 30 septembrie 2011, Sfânta Liturghie în Paraclisul din Reședința Patriarhală cu ocazia sărbătorii Sfântului Ierarh Grigorie Luminătorul care ocrotește sfântul lăcaș împreună cu Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul și cu Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul.

După cum informează „Ziarul Lumina”, paraclisul a fost sfințit în urmă cu trei ani, la 30 septembrie 2008, la împlinirea unui an de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Despre motivația amenajării acestui paraclis la ultimul nivel al Reședinței patriarhale, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a arătat, la momentul sfințirii, că „locul cel mai de preț dintr-o casă trebuie să fie locul rugăciunii. Prin acest paraclis, dorim să arătăm că cea mai mare activitate a Bisericii este aceea de a uni cerul cu pământul, prin înălțarea pământenilor în iubirea Preasfintei Treimi, prin pocăință, prin sfințirea vieții, prin săvârșirea Sfintelor Taine, prin tot ceea ce este prezența lui Dumnezeu în viața noastră, ca prezență dorită, cerută și chemată. Acest paraclis are și o semnificație de binecuvântare asupra orașului, prin Liturghiile pe care le vom săvârși cu ajutorul lui Dumnezeu. Sunt Liturghii pe care le săvârșim spre mântuirea celor care iubesc pe Hristos și Biserica noastră. În mod deosebit am dorit ca acest paraclis să fie amenajat aici, pentru că de aici se va vedea locul unde va fi înălțată noua catedrală”.

Comentarii Facebook


Știri recente