Hramul Mănăstirii Ostrov

În ziua Praznicului Nașterii Maicii Domnului, Mănăstirea Ostrov, ctitoria Sfântului Voievod Neagoe Basarab, și-a sărbătorit hramul. Cu această ocazie, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, preacuviosul părinte protosinghel conf. univ. dr. Justinian Cârstoiu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de peste 25 de preoți și diaconi, informează site-ul arhiram.ro.

Sărbătoarea a început în seara zilei de miercuri, 7 septembrie, cu slujba de priveghere și a continuat astăzi, 8 septembrie, cu Acatistul Nașterii Maicii Domnului și cu Sfânta Liturghie.

După Sfânta Liturghie, părintele profesor Justinian Cârstoiu a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat însemnătatea praznicului „Nașterii Maicii Domnului nostru Iisus Hristos”, sfătuindu-i pe credincioșii prezenți să trăiască în ascultare, smerenie și curățenie sufletească, și să înalțe rugăciuni către Maica Domnului, singura ocrotitoare și mijlocitoare la Fiul său pentru sufletele noastre.

La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, care i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie.

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii, binefăcătorii și ostenitorii acestui sfânt locaș. Răspunsurile la strană au fost date de către corul „Armonia” din Târgoviște.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, și la inițiativa Părintelui Protosinghel Justinian Cârstoiu, la mănăstirea Ostrov au fost aduse în aceste zile și puse spre închinare moaștele a mai mulți sfinți: Sfântul Ierarh Nicolae, Sfântul Chesarie, Sfintele Mucenițe Tecla și Chiriachi și Sfinții mucenici uciși în Muntele Sinai.

Cu această ocazie a fost sărbătorită și împlinirea a 490 de ani de la ctitorirea bisericii Mănăstirii Ostrov de către Sfântul Voievod Neagoe Basarab și familia sa. La marea sărbătoare prăznuită la Mănăstirea Ostrov au mai participat stareți și starețe de la mănăstirile vâlcene, preoți și sute de credincioși din parohiile vecine și foarte mulți pelerini din țară.

Comentarii Facebook


Știri recente