Hramul Mănăstirii Neamț

Mii de credincioși din toată țara s-au rugat, astazi, 24 mai 2012, la hramul Mănăstirii Neamț. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de ierarhi ai Bisericii noastre, informează TRINITAS TV.

‘Înălțarea la Cer a Mântuitorului Hristos la patruzeci de zile după moartea, îngroparea și Învierea Sa s-a făcut cu Trupul omenesc. A coborât Dumnezeu pe pământ, S-a Înălțat la Cer Dumnezeu Omul Iisus Hristos. Astăzi, Biserica mărturisește adevărul că Hristos Domnul S-a Înălțat la Cer cu Trupul Său și șade de-a dreapta Tatălui’, a spus cu această ocazie Înaltpreasfințitul Părinte Teofan.

Mănăstirea Neamț este una dintre cele mai cunoscute așezări monahale din țară, Biserica „Înălțarea Domnului” din incinta mănăstirii fiind loc de rugăciune pentru pelerini din toată lumea.

După tradiție, la Neamț, slujbele de hram au loc afară, lângă biserica mare, pe un podium împodobit cu flori și crengi de brad.

Pelerinii veniți din localitățile apropiate Neamțului, dar și din alte zone ale țării s-au rugat pentru sănătate, spor și ajutor de la Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente