Hramul Mănăstirii Lupșa din județul Alba

Mănăstirea Lupșa din județul Alba a îmbrăcat, în ziua hramului, haine de sărbătoare. Sfânta Liturghie a fost oficiată cu acest prilej de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei. Lăcașul de cult adăpostește și un fragment din Lemnul Sfintei Cruci.

Cu această ocazie, după cum informează TRINITAS TV, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a spus: „Aici viețuiește o obște monahală care asumând Crucea și Jertfa ne arată tuturor calea sigură spre Împărăție. Crucea, acest instrument de tortură a devenit cântarea de biruință a omenirii răscumpărate. De aceea, trebuie să o cinstim, să o purtăm cu noi și să fim convinși că prin Cruce și Jertfă ajungem la biruință”.

Mănăstirea Lupșa are două biserici. Cea veche, din lemn, îl are ocrotitor pe Sfântul Ierarh Nicolae și datează din anul 1429. Noua biserică, „Înălțarea Sfintei Cruci”, îl mai are ocrotitor și pe Sfântul Siluan Athonitul.

Situată pe șoseaua Abrud-Câmpeni-Turda, Mănăstirea Lupșa este una din cele mai vechi așezări monahale de pe Valea Arieșului, fiind resfințită în anul 1992.

Comentarii Facebook


Știri recente