Hramul Mănăstirii Dobrești

Mai multe așezăminte monahale și biserici din cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei își vor prăznui duminica aceasta ocrotitorul, pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul. Între acestea se numără și mănăstirea Dobrești.

Hramul Mănăstirii Dobrești

Mănăstirea Dobrești își va sărbători duminică unul dintre hramurile locașului de cult, aflat în construcție. Potrivit mitropolia-banatului.ro, programul religios va debuta sâmbătă seara, prin slujirea Vecerniei Mari cu Litie, și va continua în ziua praznicului cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, oficiată de către delegatul Centrului eparhial, pr. Cristian Constantin, consilier economic al Arhiepiscopiei Timișoarei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi de la mai multe parohii și mănăstiri din eparhie. Din soborul slujitor face parte și protos. Matei Buliga, starețul așezământului.

Ctitorie a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel

Așezământul monahal din Dobrești, din comuna Bara, a fost înființat la 9 iulie 2003, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, și la inițiativa și stăruința Preafericitului Părinte Patriarh Daniel (pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei), originar de pe aceste meleaguri bănățene.

De la sfințirea locului pe care se construiește mănăstirea și așezarea pietrei de temelie a sfântului lăcaș, ce au avut loc la data de 23 octombrie 2005, lucrările de construcție desfășurate la noua vatră monahală bănățeană au avansat încurajator. În prezent, sunt demarate lucrări, atât la viitorul lăcaș de cult, cât și la noul corp de chilii destinat obștii monahale și pelerinilor.

Din încredințarea Prea Fericitului Părinte Daniel, Mănăstirea Dobrești are ca ocrotitori pe „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” și „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”.

Comentarii Facebook


Știri recente