Hramul mănăstirii de la Lipnița – Constanța

Biserica Mănăstirii „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul” din Lipnița, județul Constanța, a îmbrăcat duminica trecută haine de sărbătoare. Cu câteva zile înainte de hramul așezământului, locașul de cult a fost târnosit de un sobor de ierarhi. Alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Teodosie, ierarhul locului, s-au aflat Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei, și Preasfințitul Părinte Teodosie, vicar al Patriarhiei Bulgare, informează TRINITAS TV.

„Este momentul cel mai important. Se târnosește biserica cu hramul Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, o biserică frumoasă, chemătoare pentru credincioși, împlinită cu multă jertfă de măicuțele care adunându-se aici din diferite părți au constituit o obște atât de armonioasă și de frumoasă”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie.

Credincioșii care au participat la slujbe s-au putut închina la o copie a icoanei Maicii Domnului „Tricherousa”, adusă din Sfântul Munte Athos.

Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul – Lipnița a fost înființată în noiembrie 2004, fiind situată pe drumul național Constanța – Ostrov, între mănăstirile „Sfântul Apostol Andrei” și Dervent. Piatra de temelie a bisericii cu hramurile Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul și Sfântul Mucenic Dasie a fost pusă pe 29 august 2006. Lucrările de zidire au fost finalizate anul acesta.

Comentarii Facebook


Știri recente