Hramul Mănăstirii Cămârzani

Biserica Ortodoxă sărbătorește la 8 septembrie, Nașterii Maicii Domnului. Începutul acestei sărbători trebuie aflată între Sinodul III Ecumenic (431) și Sinodul IV Ecumenic (451). Cu acest prilej, Mănăstirea Cămârzani și-a sărbătorit ocrotitoarea.

Obștea de măicuțe l-a întâmpinat cu multă dragoste pe IPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăutilor care, înconjurat de soborul de stareți, preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în paraclisul de vară al sfintei mănăstiri. Răspunsurile liturgice au fost date de corul măicuțelor și surorilor mănăstirii.

„Mulțimea închinătorilor, veniți nu numai din satele comunei Vadu Moldovei ci și din întreaga țară, au ascultat cuvântul de folos al IPS Părinte Pimen care a vorbit despre bucuria de a o avea pe Maica Domnului că pavăza în necazuri și rugătoare înaintea lui Dumnezeu. Soborul de preoți și și diaconi, împreună cu obștea, săvârșind o slujbă de pomenire pentru cel de-al doilea ctitor al Mănăstirii Cămârzani, PS Gherasim Putneanul”, a precizat Doina Ciobanu, corespondent TRINITAS TV.

Mănăstirea Cămârzani este situată în comună Vadu Moldovei, la 7 km distanță de Fălticeni. Prezența sa istorică începe în 1863, când boierul Morțun ridică o biserică de mir în conacul său, cu hramul Sf. M. Mucenic Gheorghe, hramul istoric al mănăstirii. Vremurile tulburi o transformă în schit și abia în 1992, PS Gherasim Putneanul redeschide fostul schit ca mănăstire de maici. În 2000, tot sub directa lui îndrumare, începe construcția bisericii noi, din cărămidă, urmând canoanele stilului tradițional moldovenesc.

Comentarii Facebook


Știri recente