Hramul Mănăstirii Bic. PS Petroniu a oferit așezământului un fragment din moaștele Sfântului Mihail cel Nou

Mănăstirea Bic din județul Sălaj și-a serbat hramul astăzi, 29 august 2017. Ceremonialul liturgic din ziua sărbătorii Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul a fost oficiat de Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului.

La finalul slujbei, PS Petroniu a dăruit Maicii starețe, stavrofora Marina Lupou, un fragment din moaștele Sfântului Mucenic Mihail cel Nou – un sfânt estonian și o iconiță cu reprezentarea acestuia.

Din soborul slujitor a făcut parte Protos. Mina Pletosu, exarhul mănăstirilor din Episcopia Sălajului, informează site-ul oficial al Eparhiei.


Târnosirea bisericii Mănăstirii Bic. IPS Athenagoras al Mexicului şi PS Petroniu au oficiat slujba de sfinţire (VIDEO)


În cuvântul rostit cu acest prilej, ierarhul a evidențiat faptul că Sfântul Ioan Botezătorul este cel mai mare dintre proroci, reprezentantul profeților Vechiului Testament și singurul dintre aceștia care L-a văzut în timpul vieții pământești pe Mântuitorul Hristos.

Deși nu L-a văzut pe Mântuitorul înfăptuind minuni și înviind din morți, Sfântul Ioan, cu duhul lui cel puternic a simțit că Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu și L-a botezat zicând: «Iată Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridică păcatele lumii», a precizat Preasfinția Sa.


Situată la trei kilometri de orașul Șimleu Silvaniei, Mănăstirea Bic a fost înființată în anul 1994, inițial aceasta funcționând în vechea școală a satului Bic. În anul 1997 a fost adusă în incinta actuală a mănăstirii o biserică de lemn, din localitatea Stâna, aceasta datând din anul 1720.

Comentarii Facebook


Știri recente