Târnosirea bisericii Mănăstirii Bic. IPS Athenagoras al Mexicului şi PS Petroniu au oficiat slujba de sfinţire (VIDEO)

În ziua praznicului Adormirii Maicii Domnului, IPS Athenagoras, Mitropolitul Grec Ortodox al Mexicului, şi PS Petroniu, Episcopul Sălajului, au oficiat slujba de târnosire a bisericii Sfânta Treime a Mănăstirii Bic.

După sfințirea locașului de cult, cei doi ierarhi au săvârșit Sfânta Liturghie în altarul de vară situat în apropierea bisericii. Din soborul slujitor au făcut parte peste 30 de preoți și diaconi.

La eveniment au participat aproximativ 11 000 de pelerini, ne-a transmis Diac. Ionică Torcoş, Secretar Eparhial.

Spre final, Episcopul Petroniu a acordat Preacuvioasei Maici starețe, stavrofora Marina Lupou, Crucea Sălăjană, cea mai înaltă distincție bisericească a Episcopiei Sălajului, în semn de apreciere pentru bogata activitate desfășurată în mijlocul acestei obști monahale.


Situată la 3 kilometri de orașul Șimleu Silvaniei, Mănăstirea Bic a fost înființată în anul 1994, inițial aceasta funcționând în vechea școală a satului Bic.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…