Hramul mănăstirii Adormirea Maicii Domnului, jud. Maramureş

Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului (Rona de Sus, județul Maramureş) din cadrul Vicariatului Ortodox Ucrainean din România şi-a serbat hramul duminică, 28 august 2016 (Adormirea Maicii Domnului pe stil vechi). Delegatul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, la eveniment a fost părintele Veniamin Goreanu, Consilier Patriarhal.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel am participat la hramul mănăstirii Adormirea Maicii Domnului, Rona de Sus, județul Maramures, Vicariatul Ortodox Ucrainean. La Sfânta Liturghie au participat peste o mie de credincioși ucraineni şi români din parohiile Vicariatului. Cum este obiceiul, credincioșii au venit cu prapori în procesiune, fiecare având ținuta de sărbătoare, a spus părintele consilier Veniamin Goreanu.

26augustceremoniereligioasa6

Mănăstirea a fost înființata în anul 1992.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Pr. Vicar Ioan Piţura a mulțumit Patriarhului României pentru părintească purtare de grija şi tuturor preoților şi credincioșilor pentru prezenţă. De asemenea, părintele Arhimandrit Atanasie Nemzet, preotul slujitor, a arătat bucuria pe care o trăiește cu emoție exprimând mulțumiri tuturor şi, în special, Preafericirii Sale pentru că a delegat un reprezentat la hramul mănăstirii, a mai spus Pr. Veniamin.

În cuvântul de învățătura rostit la Sfânta Liturghie, Arhim. Veniamin Goreanu a arătat importanţa credinței şi a împlinirii poruncilor lui Dumnezeu în vederea vindecării bolilor sufletești şi trupești.

La Sfânta Liturghie au participat reprezentanți ai autorităților centrale şi locale, consilieri județeni şi primarul localității.

Vicariatul Ortodox Ucrainean este o unitate bisericească administrativă, cu regim special misionar-pastoral, subordonată direct Patriarhiei Române.

Sărbătoare în Vicariatul Ortodox Ucrainean din România – Basilica.ro – Agenția de presă a Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente