Hramul Facultății de Teologie din Craiova: Mitropolitul Irineu a hirotonit un nou slujitor pentru paraclisul instituției

Facultatea de Teologie din Craiova și-a sărbătorit luni ocrotitorii spirituali, pe Sfinți Trei Ierarhi: Sf. Vasile cel Mare, Sf. Grigorie Teologul și Sf. Ioan Gură de Aur. Cu acest prilej, Mitropolitul Olteniei a hirotonit un nou slujitor pentru paraclisul instituției de învățământ.

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană „Sf. M. Mc. Dimitrie” din oraș, în prezența cadrelor didactice și a studenților.

I s-au alăturat în slujire Părintele Profesor Nicolae Răzvan Stan, decanul facultății, Părintele Lector Adrian Mazilița, prodecanul, și Părintele Lector Ion-Sorin Bora, director de departament. Răspunsurile de la strană au fost date de către Corul Facultății de Teologie, coordonat de Lect. Univ. Dr. Victor Șapcă.

Luni, 30 ianuarie 2023, de hramul Facultății de Teologie din Craiova, Mitropolitul Irineu a hirotonit un nou slujitor pentru paraclisul instituției de învățământ. Foto: Mitropolia Olteniei

„Au trăit în vremuri tulburi și au prins momente grele ale Bisericii, dar au reușit să depășească greutățile prin rugăciunea și viața lor aleasă”, a spus părintele mitropolit despre ocrotitorii Facultății de Teologie din Craiova.

„Sfinții Ierarhi sunt modele atât pentru episcopii de astăzi, dar și pentru preoți și credincioși. Toți trebuie să vedem în ei exemple care pot fi urmate în viața noastră”, a adăugat Părintele Mitropolit Irineu.

„Ei sunt Părinții facultății noastre, ai profesorilor, ai studenților și ai tuturor celor care se ostenesc pentru pregătirea atât a viitorilor preoți, cât și a pictorilor.”

Luni, 30 ianuarie 2023, de hramul Facultății de Teologie din Craiova, Mitropolitul Irineu a hirotonit un nou slujitor pentru paraclisul instituției de învățământ. Foto: Mitropolia Olteniei

În cadrul Sfintei Liturghii, Diaconul Sorin-Grigore Vulcănescu a fost hirotonit preot pe seama paraclisului facultății, iar Părintele Conferențiar Iulian-Mihai Constantinescu a primit rangul de iconom stavrofor.

La slujbă au participat Prof. Univ. Dr. Cezar Ionuț Spînu, rectorul Universității din Craiova (UCV), Prof. Univ. Dr. Ing. Leonardo Geo Mănescu, președintele Senatului UCV și Alina Sorina Pistrițu, secretar-șef UCV.

Luni, 30 ianuarie 2023, de hramul Facultății de Teologie din Craiova, Mitropolitul Irineu a slujit la Catedrala din Craiova. Foto: Mitropolia Olteniei

După liturghie, studenții de la specializările din cadrul secției de Artă sacră a facultății au prezentat o expoziție, iar Părintele Profesor Nicolae Răzvan Stan a prezentat Darea de seamă pentru anul universitar 2021-2022, în calitate de decan al Facultății de Teologie.

Cuvântul dedicat Sf. Trei Ierarhi a fost prezentat de către Părintele Lector Cătălin-Constantin Dan.

Programul dedicat Zilei Facultății de Teologie, moderat de Părintele Lector Mihai Ciurea, s-a încheiat cu un program muzical susținut de Corul Facultății.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente