Hramul Centrului de zi „Sfânta Sofia” din Capitală

Centrul de zi pentru copii „Sfânta Muceniță Sofia”, de lângă Parohia Scaune, Protoieria III Capitală, și-a cinstit marți, 17 septembrie, ocrotitoarea spirituală. Cu acest prilej, au fost săvârșite slujbe religioase și rugăciuni pentru sporul la învățătură al copiilor, a fost vernisată o expoziție și au fost oferite daruri.

Copii, părinți, distinși invitați și membrii coordonatori ai activităților derulate în cadrul Centrului de zi pentru copii „Sfânta Muceniță Sofia” au participat, marți, 17 februarie, la serbarea ocrotitoarei. Părintele Jenică Danțiș, parohul Bisericii Scaune, Protoieria III Capitală, a săvârșit în paraclisul centrului Sfințirea cea mică a apei, Acatistul Sfintei Mucenițe Sofia și a fiicelor sale, Pistis, Elpis și Agapi, după care a rostit rugăciuni pentru luminarea minții copiilor, cu prilejul începerii noului an școlar.

„Cu mare bucurie am sărbătorit pe ocrotitoarea Centrului de zi pentru copii «Sfânta Muceniță Sofia», din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, și am participat la sfintele slujbe, la vernisarea expoziției cu desene și obiecte realizate de către copii, la oferirea de daruri celor 40 de copii, daruri constând în ghiozdane cu rechizite și kituri de igienă. În semn de apreciere, au fost înmânate persoanelor care au sprijinit activitățile centrului diplome de recunoștință și, pe această cale, dorim să mulțumim tuturor persoanelor generoase care sunt alături de noi, care înțeleg importanța educației și care oferă sprijinul lor copiilor în construirea unui viitor mai bun. Ne rugăm Sfintei Mucenițe Sofia să dăruiască copiilor multă înțelepciune, asemeni fiicelor sale, cu o educație creștină, bazată pe credință, nădejde și dragoste, să crească frumos și să aibă mult spor la acest început de an școlar, cu rezultate bune la învățătură și înțelegerea tuturor lucrurilor folositoare în viața lor, prin grija și îndrumarea Bisericii noastre”, a precizat Laura Irimia, coordonatoarea Centrului de zi pentru copii „Sfânta Muceniță Sofia” al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În cadrul Centrului de zi „Sfânta Muceniță Sofia”, copiii, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, proveniți din familii defavorizate, beneficiază în fiecare zi, după orele de școală, de câte o masă caldă, oferită de către Parohia Scaune, dar și de sprijin educațional, consiliere pihologică, consiliere logopedică și ajutor material, printr-un complex de activități și servicii oferite de către o echipă multidisciplinară, compusă din preot, pedagog, asistent social, psiholog și logoped.

De asemenea, centrul dispune de 3 săli de studiu, o sală atelier, un cabinet de informatică, o cameră de joacă, un cabinet pentru științele naturii, o sală de sport, o sală de mese și cabinete de logopedie, de psihologie și de asistență socială.

Centrul de zi „Sfânta Muceniță Sofia” funcționează din 11 februarie 2012, când a fost sfințit de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, și este parte componentă din Sectorul social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, potrivit Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente