Hramul Centrului de Presă Basilica | PF Daniel a participat la vernisajul Expoziției Mărturii fotografice din vremea Patriarhului Justinian

Patriarch Daniel addresses the employees of the Basilica Press Centre on its 10th anniversary, visits photography exhibition

Centrul de Presă Basilica al Patriarhiei Române și-a serbat hramul astăzi, 5 iunie 2017, în ziua Praznicului Sfintei Treimi. PS Varlaam Ploieșteanul a oficiat cu acest prilej Sfânta Liturghie și o slujbă de Te Deum în Catedrala Patriarhală.

În continuare, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, i-a primit pe membrii Centrului de Presă în Sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei.

Preafericirea Sa a rostit un cuvânt intitulat Centrul de Presă Basilica – zece ani de misiune mediatică și a participat la vernisarea Expoziției Mărturii fotografice din vremea Patriarhului Justinian, organizată de Ziarul Lumina.

În cuvântul său, Patriarhul Daniel a reflectat asupra activității Centrului de Presă Basilica, prin care se concretizează misiunea Bisericii de a fi mesager în lume al faptelor bune.

Prin mijloacele de comunicare radiofonic, audiovizual, tipărit și on-line, Biserica evidenţiază cu prioritate lumina din oameni, prezentând chipuri de iubire milostivă şi coresponsabilitate, prin care invită indirect pe membrii ei și pe oamenii din afara ei să devină la rândul lor chipuri de lumină și iubire milostivă, adică persoane profund umane, a subliniat Părintele Patriarh.

Preafericirea Sa a admirat împreună cu membrii Centrului de Presă lucrările fotografice expuse în Sala Europa Christiana.

Expoziția ce cuprinde fotografii din vremea Patriarhului Justinian Marina a fost organizată de Mihnea Păduraru, fotograf în cadrul publicațiilor Lumina și Adrian Nicoale Petcu, colaborator al Ziarului Lumina.

Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor prilejuite de Anul Comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului și are loc în contextul zilei de 6 iunie, data la care a fost înscăunat Patriarhul Justinian, în urmă cu 69 ani.

La final, membrii celor cinci componente ale Centrului de Presă au primit binecuvântarea Patriarhului și au făcut fotografii de grup.

© basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente