Hramul Catedralei Episcopale din Slobozia

Joi, 21 mai 2015, în ziua prăznuirii Înălţării Domnului, Catedrala Episcopală din Slobozia şi-a sărbătorit hramul și pe Sfinții Împărați și întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa, Elena.

Programul zilei a debutat la ora 8:30, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu săvârşind Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de părinţi consilieri ai Centrului Eparhial şi de un sobor ales de preoţi şi diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii, potrivit sf-esc.ro, Preasfinția Sa a hirotonit preot pe diaconul Ionuț Alexandru Tomescu pe seama parohiei Sohatu, cu hramul „Schimbarea la Față” din Protopopiatul Oltenița.

La vremea predicii Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor despre marea prăznuire a Înălţării la cer a Mântuitorului Iisus Hristos, zi în care, în Biserica Ortodoxă Română este şi pomenirea eroilor neamului.

După otpustul Sfintei Liturghii, a fost săvârşită slujba Parastasului pentru ctitorii Catedralei Episcopale.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa, însoţit de preoţii, diaconii şi credincioşii prezenţi la slujbă, au mers în procesiune până la Monumentul Eroilor din Parcul Tineretului. După onorul militar, a fost săvârşită slujba de pomenire a eroilor neamului, programul continuând cu depuneri de coroane şi defilarea gărzii militare.

Tot în această zi, la orele 14:30, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a participat la vernisajul expoziţiei naţionale de pictură „Înălţarea lui Hristos”, ediţia a VII-a, organizată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădiniţa cu program prelungit Nr. 2 din Slobozia în holul Centrului Eparhial, unde a premiat copiii, care au prezentat cele mai frumoase lucrări.

Preasfinţia Sa a împărţit daruri tuturor copiilor prezenţi la acest vernisaj.

În ajunul hramului Catedralei Episcopale „Înălţarea Domnului” din Slobozia, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu s-a săvârșit slujba de priveghere, sub protia Preacuviosului Părinte Arhimandrit Rafail, Vicar Eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente