Hramul Catedralei din Galați. Mii de credincioși se află în pelerinaj pentru a cinsti moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul

Mii de credincioși se află în pelerinaj în aceste zile la Galați. Cu prilejul cinstirii Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al Catedralei Arhiepiscopale, dar și al municipiului, moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul au fost aduse de la Mănăstirea Bistrița – Vâlcea și așezate spre cinstire pe esplanada Catedralei. Patru arhierei au oficiat joi Sfânta Liturghie în lăcașul de cult gălățean.

Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a slujit la hramul Catedralei Arhiepiscopale din Galați împreună cu: Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, și cu Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii.

După citirea textului evanghelic al sărbătorii, PS Visarion a rosti o omilie în care a prezentat viața Sfinților serbați – Sfântul Apostol Andrei și Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei – două modele de urmat pentru cei ce fac parte din Trupul tainic al Mântuitorului Hristos care este Biserica cea Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească.

Predica Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcei, la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, în Catedrala Arhiepiscopală din Galați.

Posted by TRINITAS TV on 30 Noiembrie 2017

Ierarhul a îndemnat pe cei prezenți la sporirea în credință, nădejde și slavă în această perioadă de post:

Să ne curățim simțirile ca sufletele noastre să devină iesle primitoare în care pruncul Iisus să vină să se nască și să crească și pe noi să ne mântuiască, a spus Preasfinția Sa.

În această perioadă, în care municipiul Galați își serbează ocrotitorul spiritual, mai multe evenimente culturale și duhovnicești dedicate Sfântului Apostol Andrei sunt organizate în Eparhia Dunării de Jos.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente