Hramul capelei Maternității Polizu din București

Între lăcașurile de cult care și-au serbat ieri, 27 mai, ocrotitorul, pe Sfântul Mărturisitor Ioan Rusul, se află și capela Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie Polizu din Capitală, cunoscut drept și Maternitatea Polizu, informează „Ziarul Lumina”.

Și în acest an, datorită numeroșilor credincioși care au venit să se roage la racla cu părticica din moaștele Sfântului Ioan Rusul și să participe la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, sfintele slujbe au fost săvârșite în afara bisericuței din lemn, pe un podium, de către un numeros sobor de preoți și diaconi.

„În fiecare an, credincioșii ne fac bucurie, venind în număr destul de mare la prăznuirea acestui minunat ocrotitor al nostru, mai ales de când am primit și o părticică din moaștele Sfântului Ioan, și anume acum 7 ani. Fiecare vine cu neputința lui, cu necazul lui, cu supărarea lui, și avem nădejde că pleacă de aici alinați și sufletește, și trupește. Slujim într-un spital unde medicii vindecă trupul și, în același timp, într-un lăcaș unde, cu darul lui Dumnezeu și al Sfântului Ioan Rusul, se vindecă, nădăjduim noi, și sufletul. Credincioșii vin cu multă râvnă, credință, dragoste și nădejde că rugăciunile lor sunt primite, ascultate și împlinite și nădăjduim ca Sfântul Ioan să ducă rugăciunile noastre înaintea tronului lui Dumnezeu și fiecare să primească de la Dumnezeu împlinirea rugăciunilor spre tot ceea ce este nevoie, în primul rând, spre mântuire. Dăm slavă lui Dumnezeu că biserica noastră a ieșit din biserica de zid, că acum avem o biserică vie care se întinde în tot Bucureștiul, chiar și dincolo de acesta, fiindcă sunt creștini care vin la prăznuirea Sfântului Ioan Rusul din toată țara ca să se roage împreună cu noi. Mulțumiri aducem și conducerii spitalului pentru că mai întâi ne-au primit în inima dânșilor și apoi în curtea acestui spital”, a precizat părintele misionar Gheorghe Florin Nicolae, slujitor la Capela „Acoperământul Maicii Domnului” și „Sfântul Ioan Rusul” din incinta Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie Polizu din Capitală.

„Deși sunt din București, este prima dată când vin aici, iar aceasta datorită unei doamne care mi-a zis că aici este o capelă mică și că a avut foarte multe binefaceri de la Sfântul Ioan Rusul. De acest sfânt mai știam de la sora mea, care îl are ocrotitor duhovnicesc, pentru că i-a vindecat nepoata de cancer la plămâni”, a spus pelerina Elena.

Aseară, după slujba Paraclisului Sfântului Ioan Rusul, a avut loc o procesiune cu racla cu părticica din moaștele Sfântului Ioan Rusul și cu icoana Maicii Domnului-„Mirovlitisa”, copie a celei de la Mănăstirea „Sfântul Pavel” din Muntele Athos, iar în apropierea spitalului și un concert de muzică bizantină.

Comentarii Facebook


Știri recente