Hramul bisericii Sfântul Mare Mucenic Mina din Cluj-Napoca

Credincioșii din parohia Sfântul Mare Mucenic Mina din Cluj-Napoca și-au sărbătorit duminică, 11 noiembrie 2012, patronul spiritual. Aceștia au participat încă de sâmbătă seara la slujbele din ajun, iar astăzi Sfânta Liturghie arhierească a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului.

În cadrul cuvântului de învățătură PS Vasile a vorbit credincioșilor, despre Sf. Mare mucenic Mina și despre ajutorul dat acestora:”Sub protecția spirituală a Sfântului Mare Mucenic Mina ați reușit să închegați cu adevărat o parohie, care mai mult decât eforturile pe care le-ați făcut pentru ridicarea acestei bisericuțe din lemn și pe care le veți face în continuare pentru biserica din zid va stimula ridicarea bisericii sufletești pentru că orice participare la o realizare importantă a bisericii duhovnicești cum este ridicarea unui edificiu bisericesc crează deasemenea această comuniune care se realizează prin punerea amprentei Sfântului pe care îl avem ca patron. Cunoaștem viața Sfântului Mina și mai ales din minunile pe care el le-a săvârșit cu darul și cu puterea Dumnezeiască, care l-a făcut atât de cunoscut în lumea ortodoxă și nu numai pentru că sfinții au ajuns la această supremă împlinire a umanului, ce crează o ps%20vasile%20la%20bis%20sf%20mina%205.jpgcomuniune a sfinților împlinind și după mutarea la cele veșnice voia lui Dumnezeu și dăruind oamenilor ajutorul lor după nevoile pe care le au și cu care vin înaintea sfinților pe care Dumnezeu i-a lăsat pentru ca să îi rugăm să fie mereu în ajutorul nostru” .

După oficierea Sfintei Liturghii preoții și credincioșii în frunte cu PS Episcop Vasile au mers în procesiune până la locul unde se va construi noua biserică din zid.

Aici Preasfinția sa a oficiat slujba de punere a pietrei de temelie a noului locaș de cult închinat tot Sfântului Mare Mucenic Mina.

La finalul slujbei, potrivit radiorenasterea.ro, PS Vasile a evidențiat că noul locaș de cult va avea menirea de a spori lucrarea liturgică, pastorală și misionară a bisericii : „Prin încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei s-a sfințit piatra de temelie a bisericii care urmează să se construiască, de fapt a cărui construcție déjà a început prin această lucrare duhovnicească și care are menirea de a spori lucrarea euharistică, liturgică, pastorală, misionară și culturală pe care Biserica o săvârșește din încredințarea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, dar și lucrarea filantropică, ce iată în vremurile noastre este din ce în ce mai evidentă” .

Parohia Sfântul Mina este una dintre cele mai noi din Cluj-Napoca. A fost înființată în anul 2008 pentru a deservi cartierul Bună Ziua, ce a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare imobiliară și demografică. Un an mai târziu a fost ridicată aici o biserică din lemn. Anul trecut a fost amenjat un centru pentru activități culturale cu tinerii unde se țin orele de pictură, dar și cateheze.

Comentarii Facebook


Știri recente