Hramul Bisericii „Sfântul Antonie cel Mare” din Sibiu

În Duminica a 29-a după Rusalii, 18 ianuarie 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica “Sfântul Antonie cel Mare” din Sibiu, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Răspunsurile liturgice au fost date de corala Timotei Popovici a Catedralei mitropolitane din Sibiu, dirijată de diaconul Dan-Alexandru Streza.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a explicat Evanghelia citită la Sfânta Liturghie, în care s-a prezentat minunea vindecării celor zece leproşi. Recunoştinţa singurului vindecat care s-a întors să-I mulţumească Binefăcătorului Său este un exemplu pentru toţi oamenii care primesc ajutor divin în vieţile lor.

Cu acest prilej, Mitropolitul Ardealului a hirotonit şi instalat noul paroh al Parohiei Hipodrom I, în persoana părintelui Emanuel Benchea. Vizita arhierească a marcat şi încheierea activităţii de preot paroh a părintelui Ilarie Benchea, vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiulu. Ajuns la vârsta pensionării, părintele Ilarie Benchea i-a încredinţat noului slujitor parohia păstorită şi a rămas îmbisericit la Biserica “Sfântul Antonie cel Mare”, pentru a fi sprijin în lucrarea duhovnicească a preoţilor parohi de aici.

La final, ierarhul a oficiat ceremonia de instalare a noului paroh Emanuel Benchea. Părintele Mitropolit i-a înmânat Evanghelia, Crucea şi cheia Bisericii, îndemnându-l să predice neîncetat Cuvântul divin şi să pătrundă în taina sufletelor celor păstoriţi pentru a-i conduce pe calea mântuirii. Părintele Emanuel Benchea a mulţumit apoi lui Dumnezeu pentru această chemare, familiei şi ierarhului pentru sprijinul şi încrederea acordate. Fostul paroh Ilarie Benchea a mulţumit la final credincioşilor pentru cei 20 de ani de împreună-slujire a lui Dumnezeu în Parohia Hipodrom I, preoţilor colegi pentru buna colaborare şi ierarhului pentru sprijinul duhovnicesc oferit în cei peste 10 ani de la venirea pe scaunul de Mitropolit al Ardealului.

Comentarii Facebook


Știri recente