Hramul bisericii Sf Haralambie din Galați

În Duminica a XVI-a după Rusalii, biserica „Sfântul Mucenic Haralambie” din municipiul Galați și-a sărbătorit ocrotitorul.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a transmis Pr. Gabriel Molocea. La eveniment au participat membrii Consiliului și Comitetului parohial, precum și numeroși credincioși din parohie și din municipiu.

Tinerii și copiii parohiei care participă activ la viața Bisericii și se implică în toate activitățile desfășurate în cadrul programelor naționale „Hristos împărtășit copiilor” și „Alege școala!” s-au spovedit, iar la Sfânta Liturghie din ziua hramului, s-au împăstășit.

Pentru familiile și persoanele care se confruntă cu probleme financiare și materiale, parohia a pregătit peste 300 de pachete cu alimente.

După încheierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a mers la Catedrala arhiepiscopală unde, la racla cu moaștele Sf. Mc. Haralambie a săvârșit slujba acatistului, credincioșii prezenți închinându-se și primind binecuvântare arhierească.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…