Hramul Bisericii „Schimbarea la Față” din Galați

În ziua când Biserica Ortodoxă a sărbătorit Schimbarea la Față a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, credincioșii bisericii grecești din municipiul Galați s-au aflat în zi de sărbătoare. Manifestările spirituale organizate cu prilejul hramului au debutat încă din ajun, prin oficierea, de către un sobor de preoți și diaconi, a slujbei de Priveghere, informează „Ziarul Lumina”.

Slujba Sfintei Liturghii din ziua hramului a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi. La slujbă au participat reprezentanți ai oficialităților locale, membri ai comunității elene din Galați, pelerini care au însoțit icoana Maicii Domnului de la Adam, precum și numeroși credincioși din parohie și din întregul municipiu.

Un moment de mare bucurie duhovnicească l-a constituit sosirea icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Mănăstirea Adam, care, de la începutul Postului Adormirii Maicii Domnului, se află în procesiune în majoritatea parohiilor din protopopiatele Galați, Târgu Bujor, Covurlui și Tecuci.

La momentul liturgic cuvenit, într-o atmosferă deosebit de evla­vioasă, chiriarhul Dunării de Jos a înălțat rugăciuni pentru ca Dumnezeu să trimită ploaie binecuvântată peste pământul ars de seceta din ultima perioadă și a rostit rugăciunea specială pentru binecuvântarea strugurilor.

De asemenea, Înaltpreasfinția Sa i-a purtat în rugăciune pe bolnavi și pe cei aflați în suferință din instituțiile medicale sau din casele lor, pe românii care muncesc în străinătate și pe familiile acestora rămase acasă, pe elevi și tineri spre luminarea minții lor și pe toți creștinii care au nevoie de ajutor de la Dumnezeu.

La final, chiriarhul Dunării de Jos a purtat un dialog duhovnicesc cu cei 25 de tineri studenți teologi din Biserica Evanghelică de Wurttemberg – Tubingen, Germania, aflați în Arhiepiscopia Dunării de Jos pentru un schimb de experiență teologic și cultural pe care filiala gălățeană „Sfântul Ap. Andrei” a Asociației Studenților Creștini Ortodocși din România îl desfășoară de 19 ani, la începutul lunii august.

În încheiere, a fost oficiată slujba Parastasului pentru ctitori. Sărbătoarea s-a încheiat cu tradiționala agapă creștină de care s-au bucurat toți credincioșii prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente