Hramul Bisericii bucureştene „Sfântul Apostol Andrei” – Parva

Biserica Sfântul Apostol Andrei – Parva din cartierul bucureștean Drumul Taberei a fost astăzi, 30 noiembrie 2015, neîncăpătoare pentru cei aproape 2.000 de credincioși care au venit lunea aceasta să participe la hramul lăcașului de cult.

Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la sărbătoarea parohiei bucureștene a fost Preasfințitul Părinte Varlaam, Episcop-vicar patriarhal, care a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV.

În cuvântul de învățătură rostit după citirea Sfintei Evanghelii, ierarhul a evocat personalitatea și importanța Sfântului Apostol Andrei pentru creștinismul românesc.

„Sărbătoarea aceasta a devenit sărbătoare naţională bisericească, iar Sfântul Apostol Andrei pe drept cuvânt este socotit ocrotitorul poporului român. Potrivit cuvintelor Sfântului Apostol Pavel pe care le-am ascultat astăzi, chiar dacă de-a lungul celor două mii de ani de creştinism am avut mulţi învăţători în Hristos, învăţători, străluciţi ierarhi luminaţi, preoţi devotaţi şi jertfelnici, totuşi, nu avem mulţi părinţi pentru că noi am fost născuţi pentru Hristos prin Evanghelie prin lucrarea Sfinţilor Apostoli Andrei şi Filip”, a spus Preasfinţia Sa.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române, precum și de Grupul Psaltic misionar Sfântul Roman Melodul.

La finalul slujbei, protopopul și preoții slujitori și-au exprimat bucuria de a fi, alături de ierarh și credincioși, la sărbătoarea parohiei bucureștene.

În acest an, credincioșii prezenți la hram au avut prilejul de a se închina atât la racla cu părticele din moaștele Sfântului Apostol Andrei din tezaurul spiritual al parohiei, cât și la părticele din moaștele Sfântului Apostol Petru și ale Sfântului Ioan Botezătorul, aduse de la Parohia Bumbăcari, din Sectorul 5 al Capitalei.

Biserica Sfântul Apostol Andrei – Parva a fost construită în perioada 2000-2012 și are o capacitate de aproximativ 3.500 de persoane.

Comentarii Facebook


Știri recente