Hramul bisericii „Bucur Ciobanul” din Capitală

Biserica Ortodoxă i-a pomenit la 18 ianuarie 2013, pe Sfinții Atanasie și Chiril, Arhiepiscopii Alexandriei. Biserica „Bucur Ciobanul” din Capitală și-a cinstit cu acest prilej ocrotitorii. Sfânta Liturghie a hramului a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi.

„Hramul Bisericii noastre a fost un moment de bucurie duhovnicească deosebită. Vă mărturisesc că mulțumesc Bunului Dumnezeu și sfinților ocrotitor ai bisericii noastre că trăim asemenea momente, momente foarte frumoase în care comuniunea dintre noi și credincioși, în care comunicarea învățăturii Sf. Atanasie și Chiril și în care primirea Sf. Împărtășanii au fost cele care ne-au bucurat sufletește”, a declarat Pr. Paroh Ionuț Bărbulescu, Biserica „Bucur Ciobanul” pentru TINITAS TV.

Deși a fost zi de lucru, iar vremea destul de rece, la sărbătoarea sfântului lăcaș au ținut să fie prezenți foarte mulți credincioși din Capitală. După Sfânta Liturghie a fost oficiat și un parastas pentru ctitori.

Biserica „Bucur Ciobanul” este o adevărată bijuterie arhitectonică salvată de la demolările din perioada comunistă. În ultimii ani au fost efectuate ample lucrări de consolidare a sfântului lăcaș, urmând ca în momentul finalizării acestora să se facă și resfințirea.

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…