Hram la Sibiu: În ajun, moaștele Sf. Andrei Şaguna au fost purtate în procesiune în jurul Catedralei

Mitropolitul Ardealului a oficiat duminică slujba Vecerniei şi a Litiei din ajunul sărbătorii Sfântului Apostol Andrei şi a Sfântului Ierarh Andrei Şaguna. La final, moaștele Sf. Andrei Șaguna au fost purtate în procesiune în jurul catedralei.

Credincioşii au ascultat slujba religioasă în curtea locaşului de cult și au participat la procesiune respectând măsurile de protecție sanitară.

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu i-a binecuvântat pe participanți şi i-a îndemnat să se roage sfântului pentru ocrotire duhovnicească şi mijlocire înaintea lui Dumnezeu pentru încetarea pandemiei.

Sfântul Ierarh Andrei Şaguna a fost Mitropolitul Transilvaniei, eparhie căreia i-a redat independența și identitatea românească în secolul al XIX-lea. Este ocrotitorul Catedralei mitropolitane din Sibiu.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente

Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la Biblioteca Sfântului Sinod: Evocări, mărturii şi lansare de carte

Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu a fost comemorat miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod, aflată în incinta Mănăstirii Antim din Bucureşti. Mărturii&evocări Evenimentul s‑a desfășurat în Sala „Conon Arămescu‑Donici” a Biblioteca Sfântului Sinod și a reunit ierarhi, clerici…