Hram la Paraclisul Clinicii Nera. „Mulți bolnavi de coronavirus, după ce s-au vindecat, au venit aici pentru recuperare”

Vineri, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Luca, Arhiepiscopul Crimeii, paraclisul din incinta Clinicii Nera și-a serbat primul hram. 

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoți și diaconi. Au participat la slujbă doctorul Pavel Chirilă, ctitorulul clinicii, cadre medicale și pacienți.

„Credem că aici la Nera se împletește în chip armonios Liturghia cu filantropia pentru că avem un paraclis închinat Sfântului Luca al Crimeei, dar avem poate și cea mai modernă cameră hiperbară din țara noastră”, a spus Episcopul Lucian.

„Mulți bolnavi de coronavirus după ce s-au vindecat au venit aici pentru recuperare”, a amintit ierarhul.

„În acest an porțile Clinicii Nera s-au deschis larg și foarte mulți pacienți au beneficiat de serviciile medicale ale acestei clinici, de aceea era necesar ca aici să avem și un paraclis. Este un loc unde mulți bolnavi își găsesc liniștea, dar și vindecarea”.

„Aici se practică medicina integrală, trupească și sufletească, pentru că Mântuitorul Hristos este Doctorul suprem al sufletelor și trupurilor noastre, însă Dumnezeu lucrează și prin oameni, prin doctori, prin știința medicală. Luca al Crimeei este un exemplu concludent în acest sens pentru că el a fost mai întâi medic, după aceea cleric. A fost un medic de excepție, un chirurg extraordinar, dar și un păstor bun de suflete, împletind Liturghia cu filantropia”, a mai spus PS Lucian.


Nera este prima clinică de recuperare oncologică din România unde tratamentul vizează trupul, sufletul și mintea, aflându-se în Valea Nerei, într-o zonă nepoluată din judeţul Caraş-Severin. Piatra de temelie a fost pusă în anul 2012, iar porțile pentru primii pacienți s-au deschis la începutul anului 2021.

Clinica este de tip rezidenţial, cu 42 de saloane spaţioase şi confortabile, construite pe o structură arhitecturală şi funcţională de tip sanatorial, și oferă tratament prin medicină hiperbară (HBOT), foarte utilă în contextul actual al pandemiei, contribuind la recuperarea plămânilor afectați în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente

Fundația Sf. Macrina oferă educație pentru sănătate și daruri în produse de igienă pentru persoane vulnerabile social

Fundația „Sfânta Macrina”- Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copii în Dificultate (A.R.M.S), organizație înființată de Arhiepiscopia Bucureștilor, desfășoară, în perioada 18 septembrie – 10 octombrie 2023, ateliere gratuite de educație pentru sănătate în beneficiul persoanelor…