Hram la Mănăstirea Iezer: „Dumnezeu Se odihnește în sfinți, iar sfinții îi odihnesc pe cei din jurul lor”

Vineri, de sărbătoarea Sfântului Antonie de la Iezerul Vâlcii, Arhiepiscopul Varsanufie a slujit la hramul Mănăstirii în care a viețuit cuviosul cinstit în data de 23 noiembrie. Cu acest prilej ierarhul a vorbit despre faptul că „Dumnezeu Se odihnește în sfinți, iar sfinții îi odihnesc pe cei din jurul lor”.

„Prezența sfinților în lume este de mare preț atât în timpul vieții acestora, cât și după trecerea lor în Împărăția lui Dumnezeu. Dumnezeu Se odihnește în sfinți, iar sfinții îi odihnesc pe cei din jurul lor prin încărcătura harică, pe care o aduc în lume prin viața lor”, a explicat Arhiepiscopul Râmnicului.

Chiriarhul Râmnicului a vorbit la Mănăstirea Iezer despre minunata viețuire a Sfântului Antonie în post și rugăciune: „nu dormea niciodată în pat, purta un brâu din lanţuri de fier, iar hrana sa era puţină, căci numai după ceasul al nouălea consuma pâine şi apă”.

Ierarhul a subliniat că după trecerea din viața aceasta, Sfântul Cuvios Antonie s-a arătat și mai de folos celor ce îi cereau ajutorul:

„Cinstitele sale moaște, așezate în această mănăstire, sunt semne văzute ale prezenței lui în lume. Harul lui Dumnezeu sălășluit în trupul acestuia în  viața pământească a rămas nedespărțit și după despărțirea sufletului de trup, exprimând, parcă, așteptarea cu nerăbdare a Învierii, și dându-ne dovadă de viața întru Duhul Sfânt, pe care acesta a dus-o”, a încheiat Înaltpreasfinția Sa.

Mai multe detalii despre eveniment puteți afla pe site-ul oficial al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Comentarii Facebook


Știri recente