Hram la Manastirea Antim din Bucuresti

Duminica închinată Tuturor Sfinților este și hramul Mănăstirii Antim din București. Astăzi, la slujba Sfintei Liturghii oficiată de Preasfințitul Vincențiu Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a participat și Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Construită între anii 1713-1715 de catre mitropolitul Antim Ivireanul, pe locul unei vechi biserici situată lânga Dealul Mitropoliei, la Mănăstirea Antim a fost înființată prima bibliotecă publică din România.

La ora actuală așezământul monahal adăpostește Biblioteca Sfântului Sinod, care cuprinde peste 60.000 de volume, atât cărți teologice cât și de cultură generală.

La împlinirea a 300 de ani de la urcarea pe scaunul de mitropolit al Țării Românești a Sfântului Antim Ivireanu, Mănăstirea Antim din Capitală a realizat o emisiune de medalii. Prima dintre ele a fost oferită astăzi Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Preasfințitul Vincențiu Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal.

Proiectul de acordare a unor medalii aparține Mănăstirii Antim, în colaborare cu Primăria Sectorului 2 din București și Banca Națională a României.

Comentarii Facebook


Știri recente