Hram la Catedrala Sf. Împărați din Chicago

Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena din Chicago s-a aflat în aceste zile în sărbătoare. Sfinții ocrotitori au fost prăznuiți în mod deosebit și în acest an. Sărbătoarea a început vineri seara, 20 mai 2016, cu slujba Vecerniei și a Litiei oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul celor două Americi, înconjurat de un sobor de preoți, slujitori ai Catedralei, după cum ne-a precizat Alexandru Popovici.

După slujbă, Părintele Vasile Tudora de la Parohia Sf. Ioan Botezătorul din Euless, Texas, a prezentat conferința cu tema Educația creștină a copiilor, vocația familiei duhovnicești. Părintele Vasile a răspuns apoi întrebărilor legate de această temă.

Sărbătoarea a continuat sâmbătă, 21 mai, prin săvârșirea Sfintei Liturghii. La final, Pr. Vasile Tudora a vorbit despre viața și misiunea Sfinților Împărați.

Duminică, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Arhiepiscopul celor două Americi. În cuvântul său ierarhul a vorbit despre perspectiva creștină a Sfântului Împărat Constantin cel Mare asupra organizării Imperiului și despre multele legi favorabile creștinismului.

La final, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit tuturor ostenitorilor care au pregătit acest hram al Catedralei și a vorbit despre marea familie creștină care este comunitatea Bisericii și pentru care fiecare creștin trebuie să se simtă responsabil.

Comentarii Facebook


Știri recente