Hram la Biserica Zlătari din Capitală

Biserica Zlătari cu hramul ‘Nașterea Maicii Domnului’ din București a fost ieri, 8 septembrie, îmbrăcată în haine de sărbătoare, deși biserica se află în plin proces de consolidare, informează „Ziarul Lumina”. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de preoți în frunte cu părintele protoiereu Dinu Pompiliu, al Protoieriei III Capitală, ca delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Părintele protoiereu a evidențiat că Maica Domnului ocupă un loc deosebit în evlavia poporului român, țara noastră fiind supranumită ‘Grădina Maicii Domnului’.

‘Maica Domnului se bucură de trei prerogative: Născătoare de Dumnezeu, așa cum au doxologit Sfinții Părinți la Sinodul III Ecumenic, pururea feciorie a Sa și, nu în ultimul rând, este mijlocitoare pentru neamul omenesc. Maica Domnului este modelul mamelor, pentru că apare întotdeauna apărând maternitatea și ținând în brațe pe Fiul Său. Este și icoana Bisericii, căci precum Maica Domnului ține în brațe pe Fiul Său, și Biserica, adică noi, trebuie să ținem în brațe pe Domnul Iisus Hristos. Este model desăvârșit al fecioarelor, al femeilor care nasc și model al tuturor celor care au știut să-L iubească și să-L urmeze pe Mântuitorul Iisus Hristos, căci viața i-a fost o continuă urmare a Mântuitorului’, a subliniat părintele protoiereu.

Părintele paroh Nicolae Dascălu, consilier patriarhal și coordonatorul Centrului de Presă BASILICA al Patriarhiei Române, a mulțumit credincioșilor prezenți și celor care au contribuit și vor contribui la restaurarea bisericii. După Sfânta Liturghie a fost săvârșită slujba pomenirii ctitorilor, trecuți la Domnul, și a avut loc agapa frățească. La Biserica Zlătari se păstrează de 200 de ani racla cu moaștele Sfântului Sfințit Mucenic Ciprian, prăznuit la 2 octombrie.

Comentarii Facebook


Știri recente