Hram la Biserica Sf. Mina din Sibiu

Biserica „Sfântul Prooroc Ilie” și „Sfântul Mina” din cartierul sibian Turnișor și-a serbat astăzi, 11 noiembrie, cel de-al doilea hram. Credincioșii din această parte a orașului au participat în număr mare la Sfânta Liturghie arhierească oficiată de Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, potrivit mitropolia-ardealului.ro. În soborul de preoți s-au aflat exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Sibiului, arhimandritul Visarion Joantă, protopopul de Sibiu Ion Coșa, cei doi preoți de la biserica sibiană, pr. Nicolae Comănici și pr. Ioan Lupu, dar și numeroși slujitori ai sfintelor altare din oraș și împrejurimi.

După Sfânta Liturghie, ierarhul și soborul de preoți au oficiat o slujbă de parastas pentru toți ctitorii, binefăcătorii și credincioșii parohiei.

În cuvântul de învățătură, PS Episcop Andrei a prezentat pe larg viața și virtuțile Sfântului Mina și i-a îndemnat pe credincioși să-l aibă pe acest sfânt mucenic nu doar ca ocrotitor spiritual, ci și ca model de viețuire.

La final, cei doi preoți le-au mulțumit ierarhului, preoților și credincioșilor pentru participarea la hram. PS Episcop Andrei a primit din partea preoților o icoană a Sfântului Mina.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…