Hram la Biserica Flora din Iaşi

De sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, ieri, 5 aprilie 2015, Parohia Flora din cartierul ieşean Tătăraşi şi-a sărbătorit hramul, ocazie cu care numeroşii credincioşi au avut bucuria duhovnicească de a participa la slujba Sfintei Liturghii, informează Ziarul Lumina, Ediţia de Moldova. Conform tradiţiei, veşmintele preoţilor au fost de culoare verde, în amintirea ramurilor celor care L-au întâmpinat pe Mântuitorul Hristos la intrarea în cetatea Ierusalimului, dar şi ca simbol al culorii vieţii şi a Sfântului Duh.

Numeroşi creştini din Iaşi au participat la sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim la Biserica Flora, aceasta fiind singura din municipiul Iaşi care are acest hram. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de pr. paroh Dumitru Boboc, pr. Adrian Giosan, preot slujitor la Parohia Flora, şi pr. Adrian Ştefan Chelaru, de la Parohia Buruieneşti, iar răspunsurile la strană au fost date de corul bisericii. La sfârşitul slujbei, cei trei preoţi au rostit rugăciunea de sfinţire a ramurilor de salcie, care au fost împărţite ulterior credincioşilor prezenţi la biserică.

Pr. Adrian Giosan a încheiat Sfânta Liturghie cu un cuvânt de învăţătură, în care a subliniat faptul că „între perioada postului de 40 de zile şi perioada de întristare, care va urma în Săptămâna Mare, este aşezat un moment de bucurie. (…) Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim nu este o sărbătoare ca în alte locuri, o sărbătoare din calendarul bisericesc, ci este sărbătoarea parohiei noastre. Am început prăznuirea zilei încă de aseară (n.r.: sâmbătă, 4 aprilie 2015) pentru că orice zi liturgică în Biserică începe odată cu Vecernia din Ajun. Şi cei care aţi fost la Biserică v-aţi putut aduna gândurile în rugăciune, aţi participat la o slujbă frumoasă în care aţi stat de vorbă puţin cu Dumnezeu. Iată că astăzi continuăm bucuria aceasta a sărbătorii, la Liturghia din ziua hramului, Liturghia din ziua sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim sau a Floriilor“.

La final, credincioşii prezenţi au primit din partea parohiei din Tătăraşi iconiţe cu praznicul Intrării Domnului în Ierusalim şi pachete cu alimente.

Parohia Intrarea Domnului în Ierusalim din Iaşi a fost înfiinţată în 1998 ca urmare a solicitării enoriaşilor din cartierul Tătăraşi, zona Ciurchi-Flora, care nu aveau un locaş de închinare în apropiere. Pe 4 aprilie acelaşi an, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, a sfinţit locul de biserică. În august 2001 s-au început efectiv lucrările de construcţie, iar în luna octombrie 2012 sfântul locaş a fost sfinţit.

Comentarii Facebook


Știri recente