Hirotesii | Patru noi duhovnici în Arhiepiscopia Dunării de Jos. IPS Casian a evidențiat importanța misiunii lor pentru mântuirea credincioșilor

Patru preoţi din Arhiepiscopia Dunării de Jos au fost hirotesiţi duhovnici vineri de Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian.

După ce în după-amiaza zilei de 25 ianuarie 2017, la Centrul Eparhial, patru preoţi au susţinut şi promovat examenul de duhovnicie, în dimineaţa zilei de 26 ianuarie 2017, slujitorii respectivi au oficiat Sânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi.

Programul liturgic a continuat cu oficierea Tainei Sfântului Maslu de Arhiepiscopul Dunării de Jos.

La final, Chiriarhul Dunării de Jos a hirotesit întru duhovnic patru preoţi, numiţi la parohii din cele două judeţe ale eparhiei.

Noii duhovnici au primit din partea Părintelui Arhiepiscop Certificatul de hirotesie în duhovnic, o cruce de binecuvântare, un Molitfelnic şi o geantă ce conţine trusa de împărtăşanie cu cele necesare în activitatea de păstori de suflete.

În cuvântul rostit, ierarhul a subliniat importanţa misiunii pe care preoţii duhovnici o au pentru mântuirea sufletelor credincioşilor încredinţaţi.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente