Harta parohiilor ortodoxe din Statele Unite ale Americii

Adunarea Episcopilor Ortodocşi canonici din Statele Unitelor ale Americii a publicat pe site-ul oficial o hartă în care sunt prezentate toate parohiile ortodoxe de pe continentul american.

Harta cuprinde date privind locaţia, numele şi juridicţiile fiecărui episcop ortodox din SUA şi numărul total al parohiilor ortodoxe din fiecare stat.

Adunarea Episcopilor Ortodocşi din SUA

Adunarea episcopilor canonici se reuneşte anual şi funcţionează prin consensul tuturor membrilor. Scopul Adunării Episcopilor din Statele Unite ale Americii este de a păstra și de a contribui la unitatea Bisericii Ortodoxe.

Adunarea Episcopilor Ortodocşi canonici din SUA. Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Pentru o mai bună funcţionare, Adunarea a înfiinţat mai multe comitete de lucru. Aceste comitete au obiective specifice şi sunt formate din ierarhi membri care sunt asistaţi de laici şi clerici consultanţi.

Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi, este preşedintele Comitetului pentru Planificare Regională Canonică.

Adunarea Episcopilor Ortodocşi Canonici a fost aprobată de Sfântul și Marele Sinod în 2016, prin regulamentul de funcționare al adunărilor episcopale.

Foto credit: Thought.com

Comentarii Facebook


Știri recente