Grupuri de colindători pe Colina Bucuriei

Trei grupuri de colindători din București, Galați și Vaslui au venit ieri, 22 decembrie, la Palatul Patriarhiei să colinde pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. După fiecare concert de colinde, tinerii colindători au fost felicitați de Părintele Patriarh pentru felul în care păstrează și promovează valorile tradiționale românești și ale credinței ortodoxe.

Primii colindători de ieri au fost copiii de la Grădinița nr. 24 din București, care au fost însoțiți de doamnele educatoare, după cum ne informează Ziarul Lumina. Pentru câteva momente, Sala ‘Europa Christiana’ din Palatul Patriarhiei a răsunat de glasuri de copii, asemănați de Preafericitul Părinte Patriarh cu niște îngeri care binevestesc iubirea lui Hristos pentru lume. ‘Ne bucurăm de performanța la care ați ajuns și felicităm pe doamnele educatoare, pe părinții voștri, care v-au crescut și v-au ajutat să învățați aceste colinde și dansuri frumoase legate de obiceiurile de Crăciun și Anul Nou. Sunteți ca niște îngerași de la Betleem care au cântat ‘Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu, pe pământ pace și întru oameni bunăvoire’. Ne bucurăm de copiii și tinerii noștri care învață și transmit bogăția spirituală a colindelor și a obiceiurilor noastre, inspirate din credința creștină și cultivate de familia creștină. În anul acesta al ‘Familiei creștine’, felicităm în mod deosebit familiile care au dat naștere copiilor, care îi cresc și pe care îi educă în credința ortodoxă. Bucuria cea mai mare pentru familie sunt copiii, ca binecuvântare și dar de la Dumnezeu, dar care trebuie cultivat prin educație, iubirea părintească și prin lumina credinței’, a subliniat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Al doilea grup de colindători a fost format din tineri, reprezentanți ai Asociației ‘Oastea Domnului’ Galați, însoțiți de părintele Mirel Ilie, de la Centrul de îngrijire și asistență Ciolpani, iar al treilea grup a fost Ansamblul ‘Izvorașul’ de la Palatul Copiilor din Vaslui. După momentul artistic, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a felicitat pe membrii ansamblului pentru frumoasele colinde și pentru portul popular specific zonei. ‘Suntem bucuroși că învățați de tineri să cântați colindele noastre românești și, în același timp, că îmbogățiți prin aspecte noi de creație muzicală tezaurul folcloric și spiritual al poporului român. Vă felicităm și vă dorim Sărbători fericite dvs, părinților, tuturor celor dragi, profesorilor și celor care v-au ajutat să vă formați spiritual, intelectual și muzical. Vă dorim ajutorul lui Dumnezeu în tot lucrul bun și ani mulți, fericiți și mai buni’, a spus Preafericirea Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente