Grupul „Sf. Ioan Damaschin” aduce ethosul bizantin în actualitate la Cluj

A 16-a ediție a evenimentului „Zilele Artei Bizantine” va avea loc la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca în perioada 19-20 februarie 2020. Manifestările au scopul de a prezenta actualitatea ethosului bizantin în lumea secolului XXI.

„Zilele Artei Bizantine” sunt organizate de Grupul de muzică, artă și cultură bizantină „Sfântul Ioan Damaschin”. Din organizație fac parte absolvenți ai Facultăților de Arte Frumoase, de Arhitectură și de Teologie Ortodoxă – Secția Patrimoniu sub îndrumarea Lect. Univ. Dr. Sorin Albu, cadru didactic la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca.

Program

Prima zi a evenimentului, miercuri, 19 februarie, va începe cu Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, informează Grupul „Sfântul Ioan Damaschin” printr-un comunicat remis Basilica.ro.

De la ora 18:00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei va avea loc o lansare de carte a doamnei Mihaela-Corina Ilișan, intitulată „Icoanele pe sticlă și Xilogravurile populare din Transilvania în viziunea lui Ion Mușlea”, urmată de vernisarea expoziției de artă bizantină „Patrimoniu Imaterial Universal”.

În cadrul expoziției vor putea fi admirate lucrări realizate în tehnica mozaicului, precum și manuscrise de muzică bizantină, icoane și fotografii tematice. Vernisajul se va încheia cu un concert vocal instrumental susținut de către Grupul „Sfântul Ioan Damaschin”.

Joi, 20 februarie, de la ora 18:00, publicul clujean este așteptat la Galeria „Byzantia” din Biserica „Învierea Domnului”, unde va avea loc o expoziție de artă fotografică a artiștilor Valentina Sandu și Ioana Pop.

Citește și: Cântarea bizantină a fost inclusă în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO

Afișul evenimentului.

Sursă Foto: Facebook / Grupul Sf. Ioan Damaschin

Comentarii Facebook


Știri recente