Grupul psaltic Tronos a concertat la Arad

Grupul psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale din Bucureşti, dirijat de arhid. Mihail Bucă, a susţinut sâmbătă un concert de cântări bizantine în Catedrala Veche din Arad. Evenimentul intitulat „Cântări bizantine în anul Centenarului Marii Uniri” a marcat începerea manifestărilor din cadrul Festivalului de Spiritualitate și Artă Sacră Filocalia

Moderatorul evenimentului a fost pr. Vlad-Sergiu Sandu, profesor la Seminarul Teologic din Arad.

La finalul concertului, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a făcut o trecere în revistă a evenimentelor bisericești și culturale ce se vor desfășura în acest an în Eparhie, cel mai important fiind sfințirea Noii Catedrale Arhiepiscopale, iar la nivel național a Catedralei Mântuirii Neamului.

În continuare a adus cuvenitele aprecieri activităţii grupului psaltic patriarhal, mulţumind în general pentru strădania de înfrumuseţare a slujbelor, iar în special pentru concertul susţinut pe plaiuri arădene.

Organizatorii au fost Arhiepiscopia Aradului, în colaborare cu Centrul Cultural Judeţean Arad şi Consiliul Județean Arad.


Grupul Psaltic Tronos a fost înfiinţat în anul 1997 la iniţiativa părintelui Arhidiacon Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale din Bucureşti, şi este format, în special, din tineri teologi pasionaţi de muzica psaltică de tradiţie bizantină. Numele de Tronos a fost dat grupului de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în anul 2007.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Comentarii Facebook


Știri recente