Grupul Psaltic Anastasis şi mai mulţi artişti populari vor susţine un concert de colinde la Paraclisul CMN

Concertul de colinde de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului va fi susţinut de Grupul Psaltic Anastasis şi mai mulţi artişti populari.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 18 decembrie 2021, de la ora 17:00.

Artiştii populari care vor concerta sunt: Andreea Haisan, Loredana Streche, Maria Beatrice Băndoiu, Nicu Mâţă, Ana Maria Pătrăşcioiu, Gabriel Dumitru şi Narcisa Băleanu.

Vor fi interpretate colinde psaltice și din folclorul românesc.

Afişul evenimentului.

Grupul Psaltic Anastasis 

Grupul Psaltic Anastasis a fost format în anul 2014, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, din tineri studenți teologi, cu dragoste pentru Biserică şi pentru muzica psaltică tradițională.

Anastasis este cunoscut în primul rând prin evoluția la strana Paraclisului CMN, dar şi prin activitatea lor misionară și prin înregistrările realizate în colaborare cu Radio Trinitas.

Numele Anastasis, care în limba greacă înseamnă înviere, este în legătură directă cu hramul principal al paraclisului. Numele nu este însă doar o titulatură, ci şi o misiune încredinţată tinerilor psalţi de Patriarhul României, aceea de a transmite prin intermediul cântării bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Foto credit: arhivă Basilica.ro / Mircea Florescu

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente