Grupul psaltic ANASTASIS lansează un nou CD

Cu prilejul hramului Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, luni, 02 mai 2016, va fi lansat un nou CD audio, al Grupului psaltic ANASTASIS, intitulat: „Mărturisind Învierea lui Hristos”, conține cântări ale Învierii Domnului, prefațate de Cuvântul Sfântului Ioan Gură de Aur la Învierea Domnului, în interpretarea artistului român Dan Puric.

Realizat cu multă osteneală şi profesionalism, noul compact disc „Mărturisind Învierea lui Hristos” apare acum, în perioada plină de lumină a Praznicului Învierii Domnului, hramul principal al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Grupul psaltic ANASTASIS, format la strana Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, este un grup tânăr, înființat în anul 2012, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, din tineri studenți teologi, cu dragoste pentru Biserică şi pentru muzica psaltică tradițională.

În prezent, grupul ANASTASIS este cunoscut, în primul rând prin evoluția lor la strana Paraclisului, la Sfânta Liturghie sau la celelalte slujbe, dar şi prin activitatea lor misionară, prin înregistrările realizate cu mult profesionalism, în colaborare cu Radio TRINITAS, şi care sperăm că vor continua cu alte.

Numele ANASTASIS, care în limba greacă înseamnă înviere, este în legătură directă cu hramul principal al paraclisului, însă acest nume Anastasis, nu este însă doar o titulatură, ci şi o misiune încredinţată tinerilor psalţi de către Patriarhul României, şi anume de a transmite mai departe, prin intermediul cântării frumos-glăsuitoare, bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Arhim. Paisie Teodorescu

Vicar patriarhal

Comentarii Facebook


Știri recente