Grijă pentru cei din închisori: Arhiereul vicar Atanasie de Bogdania i-a vizitat pe românii din Viterbo

În a treia zi de Crăciun, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a vestit Nașterea Domnului românilor întemnițați la Viterbo, informează Episcopia Italiei.

Arhiereul a fost însoțit de voluntarii parohiei ortodoxe românești Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica din Viterbo.

„Câtă emoţie şi câtă bucurie pentru toţi cei prezenţi, căci nimeni nu este dat la o parte, în dorinţa Domnului de a ne mântui şi a ne face să trăim o viaţă cât mai bună, trebuie doar să ne facem împrună-lucrători cu Domnul pentru binele nostru”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica Bianca Andreea Joian, unul dintre voluntari.

De asemenea, cu prilejul sărbătorii Naşterii Domnului, în Eparhia Italiei au avut loc mai multe vizite pastorale de acest gen.

Astfel, Parohiile Monterotondo, Marcelina și Roma 3 au dus mai multe daruri, în a treia zi de Crăciun, celor încarcerați în capitala Italiei.

În cursul dimineții a fost oficiată Sfânta Liturghie la închisoarea pentru femei.

„Au fost prezente în jur de 40 de deținute care au postit și au pregătit colinde timp de mai multe săptămâni. Părintele Bogdan Petre, capelanul închisorii, le-a vorbit despre importanța salvării copiilor, nu de la foame și sărăcie, ci de la ne-educație sau mai bine spus de la educația non-valorică a mass-mediei, care face pe cei tineri să uite de Dumnezeu și de ei înșiși”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica diac. Andrei Sfredel de la parohia Monterotondo.

Misiunea a continuat la penitenciarul Rebibbia Noul Complex. După slujba de seară şi o omilie, a avut loc un concert de colinde.

Toţi deţinuţii au primit daruri din partea Episcopia Italiei.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente