Grija Bisericii pentru cei trecuți la Domnul

Pierderea celui drag, celui apropiat ne întristează! Ce se întâmplă cu sufletul celui care ne-a părăsit, cum trebuie să ne îngrijim noi, cei încă în viață, de sufletele celor adormiți sunt întrebări la care, doar Biserica este în măsură să ofere un răspuns. Una din problemele majore pe care Biserica încearcă să o rezolve este cea a locurilor de veci. Deși în 2014 au fost înființate în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor patru noi cimitire parohiale, amenajarea unor noi spații rămâne o prioritate și pentru 2015.

A fost reglementată și problema incinerării.

„Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat în lumina Sfintei Scripturi şi a Sfintei Tradiţii ca celor ce se vor incinera din propria voinţă să li se refuze orice slujbă religioasă. Celorlalţi, care din binecuvântate pricini, cum ar fi incinerarea fără voia lor sau pentru faptul că repatrierea trupurilor ar fi costat prea mult sau legea unor state în care incinerarea este obligatorie, pentru toate aceste cazuri se acordă dispensă”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Cons. Costinel Ailioaei – Sectorul Cimitire, Monumente şi Servicii Funerare.

O situație mai delicată rămâne relația cu cei care administrează cimitire private și cu care Biserica își dorește un dialog deschis.

Biserica are o bună colaborare cu cimitirele de stat. Tot pentru a veni în sprijinul credincioşilor Biserica a deschis mai multe spații de unde se pot cumpăra cele necesare înhumării.

Pe lângă înființarea unor noi cimitire, printre prioritățile sectorului sunt incluse, pentru 2015, continuarea inspecțiilor și a sistematizării, implementarea programelor de lucrări-construcții funerare, curățenie și pază prin licitație cu concurs de oferte sau acreditare, precum și aprobarea modelului unic de tipizat pentru Actul de Concesiune.

Comentarii Facebook


Știri recente